16 December,2019
  • 9:08 am مقال .. سكة حديد سيناء.. مشروع قومى
  • 9:06 am وزير التعليم العالي عن جامعة الملك سلمان: ننشئ جامعات لـ 100 عام مقبلة
  • 9:05 am أهالى قرية رابعة بشمال سيناء يعلنون تغيير اسمها فى مؤتمر شعبى
  • 10:54 am مطار شرم الشيخ يستقبل أول رحلة طيران شارتر من فرنسا 20 ديسمبر
  • 10:34 am حتى إشعار آخر.. منع الأنشطة البحرية ببعض مناطق شرم الشيخ

قال الرئيس عبد الفتاح السيسى، إنه يتم عمل 19 ألف فدان من أفضل المزارع السمكية فى العالم بمنطقة شرق بورسعيد.

وأضاف الرئيس خلال افتتاح عددًا من المشروعات بنطاق محافظتى بورسعيد وشمال سيناء: “المنطقة الصناعة بها مزارع سمكية، ومحدش ذكرها.. يوجد 19 ألف فدان بيتعملوا من أفضل المزارع السمكية اللى ممكن تتعمل.. والتكلفة المالية لتجهيز الأرض دى كبيرة، الأرض شديدة الصعوبة ومحتاجة تكلفة كبيرة”.

وأضاف الرئيس :”نقوم بتجهيز أراض المنطقة الاقتصادية بمبالغ كبيرة لتهيئتها للمستثمر”.

وأشار إلى المرحلة الواحدة بالمنطقة تتكلف المليارات وكل ده عشان ندى المستثمر قطعة أرض يقدر يبنى عليها المصنع، مضيفًا : “الدولة تصرف أرقام كبيرة بالمليارات، وبقول عشان نعرف إنه عشان تعمل مستقبل لبلدك، لازم تشقى وتضحى أوى وتبقى عارف كويس أوى أنت بتعمل إيه..وبقول لرئيس الهيئة، أنت معانا فى التمويل، من فضلكم نكمل شغلنا.. احنا بنتكلم فى مليارات”.

sherif

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT